Ilveskorpi, Sara

Räsy

2017/1

Räsy -teos sijoittuu matoksi Rajatalon pihatielle. Teos rakentuu käytetyistä tarve- ja koriste-esineistä. Esineet eivät ole kotoisin Rajatalosta, mutta ne edustavat talon ”kulta-ajan” tyylejä.

Koti on meille suomalaisille pyhää aluetta. Rajatalo on kuitenkin avoin taiteilijoille ja yleisölle. Silti se on joskus sisältänyt kaikki kodin elementit. Esineet imevät itseensä elettyä elämää. Halusin tuoda esineitä jollain tavoin takaisin Rajataloon.

Katolisissa maissa vietetään pyhimysjuhlia (Corpus Christi), joissa kylien kadut peitetään värikkäillä kukista ja hiekasta tehdyillä matoilla. Juhlan aikana päivällä rakennetut matot hajoava juhlijoiden jalkojen alle. Rajatalossa lähestyn ihmisen elämän ja ympäristön välistä pyhyyttä ja haurautta rakentamalla ”maton” talon ja ympäristön rajalle, välitilaan. Teoksen materiaalit ovat kierrätettyjä, kuten aidossa räsymatossa kuuluukin olla. Teoksen muita elementtejä ovat aika, satunnaisuus ja lahoaminen.

Esineistön kautta pohdin mikä on intiimin pyhän ja todellisuuden välinen suhde? Millaisen roolin annamme esineille elämässämme? Millaiseksi tuo rooli muuttuu, kun se paljastetaan ympäristölle ja poljetaan jalkoihimme? Mikä lopulta on teoksen elinkaari ja mitä se tuottaa ympäristölle?

Teoskuvia

Haastattelu

https://atelje360.weebly.com/

Sara Ilveskorpi

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com 
.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram