Rajatalosta

Rajatalo käsittää asuinkäytöstä poistetun, lämmittämättömän, 1950 rakennetun omakotitalon, sen pihapiirin ja lähimetsän. Se järjestää vuosittain valtakunnallisesti avoimia teoshakuja, joiden kautta alueelle toteutuu teoksia ja projekteja. Rajatalo voi toimia myös valmiiden teosten sijoituspaikkana ja apurahalla toteutettavan työskentelyn, tapahtuman tai taiteilijavetoisten lastenkulttuuriprojektien toteutuspaikkana. Teokset ja projektit valitsee vuosittain vaihtuva, taiteilijoista koostuva jury.

Projektin tavoite on rakentaa muuttuva, kasvava ja taiteellisesti laaja-alainen kokonaisuus, joka ei ole perinteinen näyttely, veistospuisto tai residenssiohjelma, mutta sisältää jotain näistä kaikista.

Rajatalo sijaitsee Keuruun Ekokylän alueella. Talo, piha, piharakennukset ja metsä ovat Ekokylän omistuksessa, mutta taiteilijoilla on vapaat kädet työskennellä alueella. Ehtona on toimiminen luontoa kunnioittavalla tavalla ja talon ja piharakennusten purkamiseen liittyvät rajoitukset. Taiteilijoiden käytössä on erilaisia työkaluja, koneita ja työtiloja. Projekteissa pyritään kierrätys- ja luonnonmateriaalien käyttöön, mutta muutkaan ratkaisut ei ole poissuljettuja. Taiteilijoille on myös tarjolla kierrätysmateriaalia paikan päällä. Teostoteutuksiin on varattu max. 7 vuorokautta, jona aikana Ekokylässä on mahdollista asua ja ruokailla ilmaiseksi.

Rajatalo on avoinna vuoden ympäri  24 / 7.  Vierailujen toivotaan tapahtuvan kello 09:00 - 21:00 välillä. Suurempien ryhmien tulisi ilmoittaa vierailustaan. Alueelle voi tilata halutessaan opastuksen. Rajatalo ei ole valitettavasti esteetön taidekohde. Erityisen herkkien tai allergisoituneiden tulee huomioida talossa ollut kosteusvaurio.

Rajatalo on Keuruun Ekokylän ja Keuruun kaupungin yhteishanke.

 

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com 
.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram