Tuura, Kristiina

Luonnonsuoja

2018/Keuruun kaupungin lastenkulttuurivuosi

Mieltäni kiehtoo se elämä, joka on meille näkymättömissä. Siitä elämästä näemme vilahduksen kun nostamme kauan paikoillaan maaneen kiven maasta tai kurkistamme vihreiden lehtien alapinnalle. Piiloista paljastuu pieniä tai vielä pienempiä olioita, lieroja, siiroja, tuhatjalkaisia, muurahaisia ja lähes näkymättömiä metsän asukkaita.Metsä on kaikien niiden koti.

Kohtasin Luonnonsuojaa tehdessäni liki kolmesataa keuruulaista koululaista. Maalasimme yhdessä metsä eläinten kotia, metsiä, niittyjä, soita, vettä, taivasta ja talvista maisemaa. Sen jälkeen koululaiset maalasivat luontoon sen pieniä asukkaita. Maalaukset ommeltiin yhteen luolaksi, viidakoksi, joka ripustettiin Rajatalon kapeaan rappukäytävään.

Luonto on noin 140 miljoonan lajin koti. Suurin osa noista luonnon asukkaista on meille näkymättömissä.  Siellä ne elävät suojassa omassa valtakunnassaan ja ylläpitävät valtavaa maapallon ekosysteemiä ja ihmisten elämä on täysin noiden piilossa elävien tuntemattomien ystävien varassa.

Luonnonsuoja on kunnianosoitus metsän pienimpiä ja luonnon monimuotoisuutta kohtaan.

Assistenttinani toimi tekstiiliartesaani Pirta Ala.

Teoskuvia

Haastattelu

tikketuura@wordpress.com

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com 
.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram