Rajatalo Open Call 2020

Open Call 2020

RAJATALO – määrittelemätön ajanjakso ympäristötaidetta

Rajatalo kutsuu kaikkia Suomessa pysyvästi asuvia kuvataiteilijoita jättämään teosehdotuksia osaksi laaja-alaista ympäristötaiteen kokonaisuutta. Haku on avoinna 5.12.2019 - 12.1.2020. Sen myötä haetaan toteutettavaksi kolmea teosta vuoden 2020 kuluessa. Valinnoista ilmoitetaan 30.1.2020 mennessä. Tarkemmat aikataulut sovitaan valittujen taiteilijoiden kanssa erikseen.

Rajatalon vuoden 2020 haulla ei ole erityistä teemaa, mutta teosten sijoituspaikka on metsä. Rajataloon kuuluva metsäsaareke on osa Keuruun Ekokylän säästiömetsää, aluetta, joka on verrattain luonnontilainen ja sen puusto monipuolista. Tällä alueella saa metsä itse hoitaa itseään. Eli esim. tuulenkaatoja ei korjata pois vaan ne jätetään maahan maatumaan.   Kangas tyyppisessä metsässä kasvaa mäntyä, kuusta, koivua, paljon katajaa, pihlajaa ja leppää. Alue on noin hehtaarin kokoinen. Maaperä on soraa ja hiekkaa.  Ekokylässä metsä koetaan hiljentymisen ja virkistäytymisen paikkana, jopa pyhänä. Marjoja ja sieniä poimitaan. Metsästys on kiellettyä.

Valituille taiteilijoille / taiteilijaryhmille myönnetään teoskohtainen 500€ suuruinen apuraha. Taiteilijoilla on mahdollista majoittua ja ruokailla ilman eri korvausta Ekokylän yhteisruokalassa (aamupala, lounas, iltapala). Majoitus on järjestetty Ekokylän vierasmajoitus huoneisiin.

Ekokylän puolesta käytössä on kirvesmiehen, puutarhurin ja metsurin työvälineitä, työtiloja mm. pienet metalli- ja puutyöpajat, betonimylly, traktori, sekä runsaasti erilaista kierrätysmateriaalia ja romua (*), joiden uusiokäyttöön kannustetaan. Tarvittaessa saatavilla on aputyövoimaa. Talolle tulee sähkö ja vesi.

(*) Materiaaliresurssi on kirjava; romumetallia, savea, kiveä, puuta. Muutamia suurempia eriä tavaraa: mm. kattotiiliä, polkupyöriä, henkilöauto, porraskiviä, kerrostalon ikkunoita raameineen 160x160cm, kankaita, puhelintolppia n.1,5m pätkinä. Lisäksi muuta tavaraa, kodin irtainta ja huonekaluja.

Kuvia talosta ja joistakin em. materiaaleista https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/albums

Lisätietoa materiaaleista: petrilasimaa@gmail.com

EHDOT JA RAJOITUKSET

Teoksen toteutukseen varataan paikan päällä Keuruun Ekokylällä maksimissaan seitsemän päivää.

Metsää saa muokata ja tarvittaessa raivata, mutta täysikasvuisia puita ei saa kaataa. Perusoletuksena on toimiminen ympäristöä kunnioittavalla tavalla.

Teosten teknisen toteutuksen tulee kestää tarkoituksenmukaisesti aikaa ja sääolosuhteita.

Taiteilijat sitoutuvat siihen, että Rajatalo projekti päättyy joskus ja kaikki teokset tullaan purkamaan uudisrakentamisen tieltä.

 

HAKEMINEN

Lähetä hakemus sähköpostilla osoitteeseen rajatalo217@gmail.com 12.1.2020 mennessä. Yksi max. 5MB tiedosto (pdf tai doc.). Viestikenttään oma nimesi ja haku 2020.

 

Hakemuksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

taiteilijan yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti

kirjallinen teossuunnitelma

luonnos teoksesta tai kuvanäytteitä aikaisemmista teoksista

teoksen ripustuksen / pystytyksen tekninen toteutus

teoksen toteutukseen arviolta kuluva aika

mahdollinen aputyövoiman tarve

muut erikoistarpeet teoksen toteutusta varten

 

Hakijoille ilmoitetaan valinnoista 30.1.2020 mennessä.

 

Rajatalo toteutetaan Keuruun Ekokylän ja Keuruun kaupungin yhteistyönä.

Rajatalo kotisivu: www.rajatalo.fi

Rajatalo facebook: https://www.facebook.com/rajatalo217/

 

Tiedustelut: rajatalo217@gmail.com

Tutustumiskäynnit ja lisätietoa materiaaleista: petrilasimaa@gmail.com

Lisätietoa ekokylästä: http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

 

Kuva: Heidi Hänninen: Suojan Rajat (detalji), 2018

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com 
.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram