Open call 2022

Rajatalo Open Call 2022

Ympäristö ja paikkasidonnaisen taiteen alue, Rajatalo kutsuu Suomessa pysyvästi asuvia kuvataiteilijoita jättämään teosehdotuksia kesälle 2022.

Kesän 2022 haku toteutuu portfoliohakuna / teosehdotuksena. Teosten " teemana " on uudelleenkäyttö, kierrättäminen ja resurssiviisaus. Teemaa voi tulkita vapaasti, esim. käytettävien materiaalien ja/tai luovan työn inhimillisistä näkökulmista. Portfolion / teosehdotuksen ohessa toivotaan lyhyttä tekstiä, joka avaa ajatuksia teemoihin liittyen. Haussa valitaan myös taiteilija tai taiteilija pari toteuttamaan maalaus / kollaasi suoraan talon sisäseinään. Kuva seinästä:

https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/51640089567/in/dateposted/

Teokset voivat sijoittua Rajataloon, sen pihamaalle tai alueeseen kuuluvaan metsään. Yksittäinen taiteilija tai taiteilijaryhmä voi jättää 2. teosehdotusta. Kuvataiteilijoista koostuvan juryn valitsemat taiteilijat / taiteilijaryhmät saavat teokselle 500 € verottoman tuotantotuen.

Haku on avoinna 5.12.2021 - 12.1.2022. Valinnoista ilmoitetaan 30.1.2022 mennessä.  Teosten toteutus aikataulut sovitaan valittujen taiteilijoiden kanssa erikseen.

Taiteilijoilla on mahdollisuus majoittua ja ruokailla Keuruun Ekokylässä ilman eri korvausta.  Majoitus on järjestetty Ekokylän vierasmajoitus huoneisiin.  Ekokylän puolesta käytössä on metallimiehen, kirvesmiehen, puutarhurin ja metsurin työvälineitä, työtiloja mm. pienet metalli- ja puutyöpajat, betonimylly, traktori. Tarvittaessa saatavilla on aputyövoimaa. Talolle tulee sähkö ja vesi.

Materiaaliresurssi on kirjava  romumetallia, savea, kiveä, puuta. Muutamia suurempia eriä tavaraa: mm. polkupyöriä, kerrostalon ikkunoita raameineen 160x160cm, puhelintolppia n.1,5m pätkinä ja kodin irtainta, huonekaluja.

Kuvia joistakin em. materiaaleista https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/albums

EHDOT JA RAJOITUKSET.

Teoksen toteutukseen on varattu max. 7 päivää.

Metsää saa muokata ja tarvittaessa raivata, mutta täysikasvuisia puita ei saa kaataa. Perusoletuksena on toimiminen ympäristöä kunnioittavalla tavalla.

Teosten tulee toimia ilman sähköä ja kestää aikaa ja sääolosuhteita.

Taiteilijat sitoutuvat siihen, että Rajatalo projekti päättyy joskus ja teokset puretaan.

HAKEMINEN.

Lähetä hakemus osoitteeseen: rajatalo217@gmail.com  Yksi max. 5MB tiedosto (pdf tai doc.). Viestikenttään tulee taiteilijan nimi ja teksti: haku 2022.

Hakemuksen tulee sisältää:

- taiteilijan yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti.

- kirjallisen teos suunnitelman.

- luonnoksen teoksesta tai kuvanäytteitä aikaisemmista teoksista.

- teoksen ripustuksen / pystytyksen teknisen toteutuksen.

- arvion teoksen toteutukseen kuluvasta ajasta.

- mahdollisen aputyövoiman tarpeen määrän.

- muut erikoistarpeet teoksen toteuttamista varten.

 

Rajatalo toteutetaan Keuruun Ekokylän ja Keuruun kaupungin yhteistyönä.

Rajatalo kotisivu: www.rajatalo.fi

Rajatalo facebook: https://www.facebook.com/rajatalo217/

Rajatalon Instagram:  https://www.instagram.com/rajatalo217/

Tiedustelut, tutustumiskäynnit ja lisätietoa materiaaleista: rajatalo217@gmail.com

Lisätietoa ekokylästä: http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

 

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com 
.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram