Open call 2021

Kivijärventie 300, Keuruu | rajatalo217@gmail.com | 044 3031103

Rajatalo Open Call 2021

Ympäristö ja paikkasidonnaisen taiteen alue, Rajatalo kutsuu Suomessa pysyvästi asuvia kuvataiteilijoita jättämään teosehdotuksia kesälle 2021.

Haun teema on kontrolli. Ihminen yrittää kontrolloida luontoa ja luonto kontrolloi ihmistä. Mitä tapahtuu, jos kontrolli katoaa tai sitä on liikaa? Teemaa voi lähestyä myös yhteiskunnallisesta, yksilöpsykologisesta, tms. näkökulmasta.

Teosehdotus voi kohdistua Rajatalon, sen pihamaalle tai alueeseen kuuluvaan metsään. Yksittäinen taiteilija tai taiteilijaryhmä voi jättää 2. teosehdotusta. Kuvataiteilijoista koostuvan juryn valitsemat taiteilijat / taiteilijaryhmät saavat 500 € verottoman tuotantotuen.

Haku on avoinna 5.12.2020 - 12.1.2021. Valinnoista ilmoitetaan 30.1.2021 mennessä.  Teosten toteutus aikataulut sovitaan valittujen taiteilijoiden kanssa erikseen.

Taiteilijoilla on mahdollisuus majoittua ja ruokailla Keuruun Ekokylässä ilman eri korvausta.  Majoitus on järjestetty Ekokylän vierasmajoitus huoneisiin.  Ekokylän puolesta käytössä on kirvesmiehen, puutarhurin ja metsurin työvälineitä, työtiloja mm. pienet metalli- ja puutyöpajat, betonimylly, traktori, sekä runsaasti erilaista kierrätysmateriaalia ja metalliromua, joiden käyttöön kannustetaan. Tarvittaessa saatavilla on aputyövoimaa. Talolle tulee sähkö ja vesi.

Materiaaliresurssi on kirjava; romumetallia, savea, kiveä, puuta. Muutamia suurempia eriä tavaraa: mm. kattotiiliä, polkupyöriä, kerrostalon ikkunoita raameineen 160x160cm, puhelintolppia n.1,5m pätkinä ja kodin irtainta, huonekaluja.

Kuvia talosta ja joistakin em. materiaaleista https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/albums

Lisätietoa materiaaleista: petrilasimaa@gmail.com

EHDOT JA RAJOITUKSET.

Teoksen toteutukseen on varattu max. 7 päivää.

Metsää saa muokata ja tarvittaessa raivata, mutta täysikasvuisia puita ei saa kaataa. Perusoletuksena on toimiminen ympäristöä kunnioittavalla tavalla.

Teosten tulee kestää aikaa ja sääolosuhteita.

Taiteilijat sitoutuvat siihen, että Rajatalo projekti päättyy joskus ja teokset puretaan.

HAKEMINEN.

Lähetä hakemus osoitteeseen: rajatalo217@gmail.com  Yksi max. 5MB tiedosto (pdf tai doc.). Viestikenttään tulee taiteilijan nimi ja teksti: haku 2021.

Hakemuksen tulee sisältää:

- taiteilijan yhteystiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti.

- kirjallisen teos suunnitelman.

- luonnoksen teoksesta tai kuvanäytteitä aikaisemmista teoksista.

- teoksen ripustuksen / pystytyksen teknisen toteutuksen.

- arvion teoksen toteutukseen kuluvasta ajasta.

- mahdollisen aputyövoiman tarpeen määrän.

- muut erikoistarpeet teoksen toteuttamista varten.

 

Rajatalo toteutetaan Keuruun Ekokylän ja Keuruun kaupungin yhteistyönä.

Rajatalo kotisivu: www.rajatalo.fi

Rajatalo facebook: https://www.facebook.com/rajatalo217/

 

Tiedustelut: rajatalo217@gmail.com

Tutustumiskäynnit ja lisätietoa materiaaleista: petrilasimaa@gmail.com

Lisätietoa ekokylästä: http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram